ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΛΩΝ
top of page

ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΛΩΝ


Γυναίκα-κυνηγός Άντρας-θήραμα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αντίστροφη ρόλων (γυναίκα «κυνηγός», άντρας

«θήραμα»), ενώ έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις της σημερινής Ελληνίδας , μέσα και έξω

από τον γάμο.


Η αντίστροφη μέτρηση των ρόλων έχει επιπτώσεις ή έστω διαφοροποιήσεις στην ερωτική

ζωή και των δυο. Ένα κομμάτι που έχει μπει στην ζωή των γυναικών είναι οι φιλικές σχέσεις που εμπεριέχουν το σεξ, χωρίς όμως δέσμευση. Από την άλλη μεριά οι γυναίκες αισθάνονται πιο ελεύθερες και διεκδικούν την δική τους σεξουαλική ικανοποίηση, αντί να ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την ικανοποίηση, του συντρόφους τους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.


ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ

Και τα κριτήρια των γυναικών στην επιλογή συντρόφου έχουν αλλάξει. Ενώ παλιότερα το

επαγγελματικό status και η οικονομική άνεση ήταν οι προτεραιότητες, σήμερα η εμφάνιση φαίνεται να παίζει πρωταρχικό ρόλο.


Σύγχυση… προβληματισμός… διεκδίκηση

Τα νέα δεδομένα πολλές φορές δημιουργούν στους άντρες αισθήματα τρόμου, έκπληξης,

προβληματισμού και αμηχανίας, καθώς βρίσκονται σε ένα ρόλο διαφορετικό από αυτόν για

το οποίο έχουν «προετοιμαστεί». Μπορεί να ανταποκριθούν αρχικά σε αυτό το «παιχνίδι», ωστόσο επίσης συχνά- συνειδητά ή όχι- θα κάνουν ό, τι μπορούν για να ξανά διεκδικήσουν τη «θέση» του «κυνηγού» . Σε άλλες περιπτώσεις αυτό το ανακάτεμα στους ρόλους μπορεί να δημιουργήσει στους άντρες σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Στις γυναίκες, από την άλλη πλευρά, το κόστος μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Όταν το ζευγάρι βρεθεί σε ασφαλές πλαίσιο σχέσης, γάμο ή μακροχρόνιο δεσμό , συνήθως η σεξουαλική ζωή είναι πιο ικανοποιητική , με «παρενθέσεις» τα πρώτα χρόνια της μητρότητας, οπού η σωματική και η ψυχική εξάντληση δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, κυρίως γυναίκες, για έντονη σεξουαλική επαφή.

bottom of page