Παιδιά συνέχεια στο tablet;
top of page

Παιδιά συνέχεια στο tablet;



Εάν τα παιδιά σας περνούν πολύ χρόνο στο tablet, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ισορροπία μεταξύ ψυχαγωγίας και άλλων δραστηριοτήτων. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε να διατηρήσετε αυτήν την ισορροπία:


  • Ορίστε χρόνο οθόνης: Ορίστε ένα χρονικό όριο για τον χρόνο που τα παιδιά μπορούν να περνούν στο tablet κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην προστασία των ματιών τους και στην προώθηση άλλων δραστηριοτήτων.

  • Επιλέξτε εκπαιδευτικό περιεχόμενο: Επιλέξτε εφαρμογές και παιχνίδια που είναι εκπαιδευτικά και ενδιαφέροντα, όπως παιχνίδια με λογική, μαθηματικά ή γλώσσα.

  • Εφαρμόστε παρακολούθηση γονικού ελέγχου: Ορισμένα tablets έχουν λειτουργίες παρακολούθησης γονικού ελέγχου που σάς επιτρέπουν να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης, να φιλτράρετε περιεχόμενο και να παρακολουθείτε τη χρήση.

  • Ενθαρρύνετε την ποικιλία δραστηριοτήτων: Πέρα από τον χρόνο που περνούν στο tablet, ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες όπως αθλητισμός, τέχνες, ανάγνωση και παιχνίδι στον εξωτερικό χώρο.

  • Δημιουργήστε κοινές δραστηριότητες: Αντί να αφήνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν το tablet μόνα τους, σκεφτείτε να ασχοληθείτε μαζί τους με εφαρμογές που προωθούν την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία.

Θυμηθείτε ότι η καλύτερη προσέγγιση εξαρτάται από τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού, και είναι σημαντικό να προσαρμόζετε τις συνήθειες χρήσης του tablet ανάλογα.

bottom of page